Het toerisme in Benin is een kleine industrie. In 1996, Benin had ongeveer 150. 000 toeristen. Een klein land met een hoge concentratie van toeristische attracties, Benin de nationale parken en cultuur behoren tot de belangrijkste toeristische attracties. Abomey is een van de belangrijkste toeristische attracties van Benin, met paleizen die een World Heritage Site geworden in 1982. De hoofdstad Porto Novo de attracties zijn onder meer de musea en architectuur.
Beninese keuken is bekend in Afrika voor haar en exotische ingrediënten en smaakvolle gerechten. Beninese keuken gaat veel verse maaltijden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen. Vlees is meestal vrij duur, en de maaltijden zijn over het algemeen licht op vlees en royale op plantaardige vet.
De officiële taal van Benin is het Frans. Het wordt veel gebruikt in de zaken te doen, de overheid, universiteiten en media. Een deel van de gesproken inheemse en talen van de Gemeenschap behoren Fon, Bariba, Gun, Pulaar / Fulfulde, Aizo, Yoruba, Tori, Sahou, Dendi / Songhay, Warna, en Sorn'ba. Beninese talen worden meestal getranscribeerd met een aparte brief voor elke spraak geluid (foneem), in plaats van het gebruik van diakritische tekens als in het Frans of digraphs als in het Engels.
Beste tijd om te bezoeken: Het zuiden heeft een equatoriaal klimaat met vier seizoenen. Het is warm en droog van januari tot april en in augustus, met regenachtige seizoenen tot en met mei tot juli en september tot december. Het noorden heeft meer extreme temperaturen, warm en droog tussen november en juni, koeler en erg nat tussen juli en oktober.
Benin voedsel kan worden ingedeeld naar de twee verschillende regio's van Noord en Zuid. Het hoofdvoedsel van Benin in de noordelijke regio is yam. Mensen in deze regio ook verbruiken varkensvlees, kip en rundvlees. Deze zijn meestal goed gebakken met saus om het lekker. Saus en pinda's te begeleiden gestampt yams. Vruchten zoals mango's is ook te vinden in overvloed tijdens de seizoenen. Bonen, rijst en couscous wordt ook rekening naast de kaas, dat is een specialiteit van de streek. De mensen van de zuidelijke regio consumeren maïs als hun hoofdvoedsel. De andere Benin voedsel van het zuiden is kip en vis. Veel gerechten van Benin zijn gemaakt met maïsmeel. Het vlees gerechten worden geconsumeerd na het bakken in arachide-of palmolie. Mensen van de zuidelijke regio ook vlees van konijn, bush rat, geiten-en rundvlees. Sinaasappels, ananas, banaan en mango's zijn te vinden in overvloed in deze regio. Net als de noordelijke regio, mensen van de zuidelijke regio ook bonen, couscous en rijst.
Benin, officieel de Republiek Benin, is een land in Afrika. Het grenst in het westen aan Togo, in het noordwesten aan Burkina Faso, in het noordoosten aan de Republiek Niger in het oosten aan Nigeria. In het zuiden ligt het aan de Baai van Benin, onderdeel van de Golf van Guinee. Tot 1975 was het land bekend onder de naam Dahomey. De Republiek Dahomey werd op 1 augustus 1960 onafhankelijk van Frankrijk.
De meeste inwoners van Benin wonen op de zuidelijke kustvlakten waar zich dan ook de grootste steden bevinden, zoals Porto-Novo en Cotonou. Door het land stromen verschillende rivieren zoals de Kouffou en de Mono, de Zou die door Porto-Novo stroomt, de Okpara die een deel van de grens met Nigeria vormt en de Niger die de grens met de republiek Niger vormt.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors
here.