Azerbeidzjan

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Azerbeidzjan  
Landinformatie landnummer: AZ
continent: Azië
vermogen: Baku (Baki)
talen: Azerbeidzjaanse

EU-lidmaatschap: geen
NAVO-lidmaatschap: geen

GSM: 900
GPS: 40 30 N, 47 30 E
elektriciteit: 220V/50Hz

valuta:
Azerbeidzjaans Manat: AZN
1AZN = 1,2503 USD
1AZN = 0,8899 EUR

toestelcode: +994-1

Reisadviezen en waarschuwingen Azerbeidzjan
Toerisme Het toerisme is een belangrijk onderdeel van de economie van Azerbeidzjan. Het land grote overvloed aan natuurlijke en culturele attracties maken het een aantrekkelijke bestemming van de bezoekers. Het land was een bekende toeristische plek in de jaren 1980, maar toch, het Nagorno-Karabach Oorlog in de jaren 1990 kreupele de toeristische sector en een negatieve invloed op het imago van Azerbeidzjan als toeristische bestemming. Het was pas jaren 2000 dat de toeristische industrie begon te herstellen, en het land heeft sinds ervaren een hoge mate van groei in het aantal toeristische bezoeken en overnachtingen. In de afgelopen jaren heeft Azerbeidzjan ook steeds een populaire bestemming voor religieuze, spa, en gezondheidszorg toerisme.
Traditons De Nevruz is de naam gegeven aan nieuwjaarsdag door de Turken het leven in Centraal-Azië, de Anatolische Turken en de Iraniërs. De Nevruz vindt plaats op de 22 maart van onze jaartelling en 9 maart van de Gregoriaanse kalender. Nevruz duurt drie dagen in Azerbeidzjan en is het ieder jaar gevierd met een grote ceremonies tussen 21 en 23 maart. De belangrijkste dag na Nevruz is de 'ahir çerþenbe', of de laatste woensdag - de dag van vandaag heet 'ýlin ahir tek tek'. De woensdag in de vier weken van de maand van de viering is ook van groot belang, en het is op de dinsdag voor de 'ahir çerþenbe', dat de mannen gaan naar de begraafplaats aan de Fatiha, een soera uit de koran reciteren, terwijl vrouwen Ga naar de begraafplaats met halva, pilaf rijst en andere gerechten die ze hebben voorbereid. De belangrijkste dag na de Nervruz is de "ahir çerçenhe". Een van de gebruiken van dit feest is om ringen te gooien in het water. Een container gevuld met water wordt gezet in het midden van de woonkamer, de meisjes zitten, en gooien hun ring in. De container is bedekt met een doek, een van de meisjes neemt een ring uit, het uitspreken van de geïmproviseerde kwatrijn, en wijdt het aan de persoon aan wie de ring behoort.
Klimaat Over het algemeen zeer warm, maar lage temperaturen kunnen optreden, vooral in de bergen en valleien. Het merendeel van de neerslag valt in het westen. Vereiste kleding: Warme kleding moet het gehele jaar door worden gebracht om overal in de bergen.
Keuken Azerbeidzjaanse keuken is de keuken van Azerbeidzjan. Azerbeidzjaanse keuken door de eeuwen heen is beïnvloed door het voedsel van verschillende culturen als gevolg van politieke en economische processen in Azerbeidzjan. Toch is de huidige Azerbeidzjaanse keuken heeft onderscheidende en unieke eigenschappen. Veel voedingsmiddelen die autochtonen zijn in het land kan nu worden gezien in de keukens van andere culturen. Voor de Azeri's, eten is een belangrijk onderdeel van de cultuur van het land en is diep geworteld in de geschiedenis, tradities en waarden van de natie. Van de 11 klimaatzones bekend in de wereld, de Azerbeidzjaanse klimaat heeft negen. Dit draagt ​​bij aan de vruchtbaarheid van het land, dat op zijn beurt resulteert in de rijkdom van de keuken van het land. Het is beroemd om een ​​overvloed van groenten en greens seizoen gebruikt in de gerechten. Verse kruiden, zoals munt, koriander, dille, basilicum, peterselie, dragon, prei, bieslook, tijm, marjolein, groene ui en waterkers, zijn erg populair en vaak gepaard hoofdgerechten. De Kaspische Zee is de thuisbasis van vele eetbare soorten vis, waaronder de steur, Kaspische zalm, kutum, sardines, harder, en anderen. Zwarte kaviaar uit de Kaspische Zee is een van de bekendste Azerbeidzjan delicatessen goed gezocht in andere delen van de wereld, waaronder de voormalige Sovjet-landen.
Taal Azerbeidzjan of Azeri of Torki (Azərbaycanca, Azərbaycan türkcəsi, Azərbaycan Dili) is een taal die behoren tot de Turkse taalfamilie, gesproken in Zuidwest-Azië door de Azerbeidzjaanse volk, vooral in Azerbeidzjan en het noordwesten van Iran. Azerbeidzjan is lid van de Oghuz tak van de Turkse talen en is nauw verwant aan de Turkse, Qashqai en Turkmenen.
Valuta De Manat (code: AZN) is de munteenheid van Azerbeidzjan. Het is onderverdeeld in 100 qəpik. Het woord Manat is ontleend aan "Moneta" (munt), die wordt uitgesproken als "maneta". Manat was ook de aanwijzing van de Sovjet roebel in zowel de Azerbeidzjaanse en Turkmenen talen. De Azerbeidzjaanse Manat symbool, is momenteel niet gecodeerd in Unicode, en m, man. , Kan worden gebruikt als een vervanging voor de Manat symbool.

Baku (Baki), Azerbeidzjan

Donderdag 28, Maart

Uit wikipedia over Azerbeidzjan

Azerbeidzjan (Azerbeidzjaans: Azərbaycan), officieel de Republiek Azerbeidzjan (Azerbeidzjaans: Azərbaycan Respublikası), is het grootste en meest bevolkte land in de Kaukasus. Het ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië en vormt daarmee een transcontinentale staat. Het land grenst aan de Kaspische Zee in het oosten, Iran in het zuiden, Armenië in het westen, Georgië in het noordwesten en Rusland in het noorden. De Azerbeidzjaanse enclave Nachitsjevan grenst aan Iran in het zuid- en zuidwesten, Turkije in het westen en Armenië in het noordoosten. Tot Azerbeidzjan behoren ook tientallen eilanden in de Kaspische Zee.

De waterscheiding van de Kaukasus, die dwars door Azerbeidzjan loopt, wordt traditioneel gezien als de grens tussen Europa en Azië.

De Azerbeidzjan Democratische Republiek, de eerste democratische en seculiere republiek in de islamitische wereld, werd opgericht in 1918, maar in 1920 door de Sovjet-Unie veroverd. Tadeusz Swietochowski. Russia and Azerbaijan: A Borderland in Transition. Columbia University Press, 1995. ISBN 978-0-231-07068-3, 978978-0-231-07068-3, p. 69. Reinhard Schulze. A Modern History of the Islamic World. I. B. Tauris, 2000. ISBN 978-1-86064-822-9, 9781860648229. Azerbeidzjan herwon haar onafhankelijkheid in 1991. Kort daarna brak de Nagorno-Karabach Oorlog uit, Azerbeidzjan verloor de controle over Opper-Karabach (waar vooral Armeniërs wonen), het gebied eromheen en de regio's Karki, Yukhary Askipara, Barkhudarly en Sofulu. Nagorno-Karabach is nog steeds niet diplomatiek erkend. Het wordt beschouwd als een de jure deel van Azerbeidzjan.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.